Verksamhetsledare för Leader Åland

Lokalkraft Leader Åland rf lediganslår en tillsvidaretjänst som verksamhetsledare.

Lokalkraft Leader Åland rf är en ideell förening med syfte att verka för lokalt ledd utveckling på Åland och främja landsbygdsutveckling. Leader är en bottom-up metod inom EU sedan 1990-talet som bygger på samverkan genom ett partnerskap mellan tredje, privat och offentlig sektor. Genom Leadermetoden inom nationella och regionala EU-fondsprogram kan lokala initiativ under lokala förutsättningar förverkligas genom stöd till allmännyttiga investerings- och utvecklingsprojekt.

Arbetet som verksamhetsledare
Som verksamhetsledare för Lokalkraft Leader Åland är du ansvarig för administration, information och utveckling av föreningens stadgeenliga verksamhet samt för föreningens implementering av Leader och lokal utveckling genom de europeiska struktur- och investeringsfonderna som tillämpas på Åland.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna för verksamhetsledaren är bland annat att arbeta med planering, information, koordinering och utveckling samt rådgivning och handläggning av stödansökningar.

Kvalifikationer
För tjänsten krävs en god känsla av ordning och struktur, god service och flexibilitet. Vi söker dig som är ansvarsfull, driven, noggrann, lyhörd och kan arbeta under hög grad av självständighet samt har god samarbetsförmåga. Tjänsten ställer stora krav på förmåga att samarbeta och vara flexibel, samtidigt som det är mycket arbete på egen hand vilket kräver struktur.

Kompetensprofil
– Flerårig erfarenhet av projektledning och föreningsverksamhet
– God insikt i landsbygdsutvecklingsfrågor.
– Erfarenhet av ledar- och verksamhetsansvar.
– Erfarenhet av intern och extern kommunikation samt pedagogik.
– Kunskap och erfarenhet av ekonomistyrning, förändringsprocesser och självständigt arbete.
– Vana från nätverks-, utvecklings- och projektarbete.
– Mycket god datorvana.
– Körkort och tillgång till egen bil.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av Leadermetoden och lokalt utvecklingsarbete inom Europeiska struktur- och investeringsfonderna. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i något handläggningssystem och av att praktiskt tolka regelverk, liksom om du har vana av att arbeta med löpande bokföring och projektredovisning.

Arbetet som verksamhetsledare sker både på dag- och kvällstid (även helger kan förekomma). Anställningen är en tillsvidaretjänst som kan vara flexibel mellan 80-100%.

Tillträde
Tillträde den 01.08.2023 eller enligt överenskommelse.

Ansökningshandlingar
Vi vill ha din ansökan senast 24.05.2023 Den skickas till lingtherese@hotmail.com

Eventuella frågor besvaras av ordförande Therese Ling, lingtherese@hotmail.com eller 04573448048

Dela på Facebook
Dela på LinkedIn

© All rights reserved